Теч в Арена Самоков прекъсна мач за Купата, ЛукОйл – на финал при жените
Теч в Арена Самоков прекъсна мач за Купата, ЛукОйл – на финал при жените / netinfo
ЛукОйл Нефтохимик е първият финалист в турнира за Купата на България по баскетбол при дамите след успех с 65:57 точки над Берое 2007 в първия полуфинал. Срещата обаче бе прекратена за около половин час заради теч в новата Арена Самоков. Според информациите става въпрос за проблем с една от капандурите на покрива на спортното съоръжение, след като над града се изля проливен дъжд. Благодарение на адекватната намеса на обслужващият персонал, всичко бе оправено и двубоят продължи без повече инциденти.

25 точки на Наталия Топалова бяха достатъчни на тима воден от Петко Маринов да стигне до битката за трофея в сряда. Още една от баскетболистките на клуба от Бургас – Зорница Костова завърши с двуцифрен актив – 10 точки.

Добър мач за Берое 2007 изигра Албена Бачкова, която вкара 19 точки, овладя 5 борби и добави 3 асистенции. Добре й партнираше Жанет Жельова с 14 точки и 6 борби, съобщи bulgarianbasket.com.

Преди паузата поради протичането в залата резултатът бе 20:11, а в края на частта, след като играта се поднови, стана 22:11 в полза на бургазлийки.

В 18-та минута преднината на ЛукОйл Нефтохимик стигна цели 17 точки (34:17) преди старозагорки да намалят до само 10 точки на почивката, която дойде при 35:25 точки.

Баскетболистките на Берое 2007 не се предадоха лесно и дори успяха да намалят аванса на Лукойл Нефтохимик до 4 точки в 28-та минута (42:46) след два поредни коша на Жанет Жельова. В крайна сметка обаче момичетата на старши треньора Петко Маринов завършиха срещата с успех и се класираха за финала.

Вторият полуфинал е между Дунав Еконт и Рилски спортист. Утре е мачът за третото място, а сблъсъкът за златото е в сряда от 18 часа.