ТАУ наказа Партизан
ТАУ наказа Партизан / netinfo
В трети решаващ мач от четвъртфиналите на Евролигата по баскетбол ТАУ Керамика победи с категоричното 85:68 сръбския Партизан и по този начин испанците се класираха за рекорден четвърти последователен път на финалната четворка на турнира.

Партизан започна добре през първата част и „гробарите” поведоха след първите десет минути с 19:16.

На почивката старши треньорът на ТАУ Невен Спахия направи нужните корекции и втората част бе спечелена по категоричен начин от испанците с 22:13 точки.

През второто полувреме отборът на ТАУ Керамика затвърди победата си, като спечели третата четвърт с 22:21 точки, а в последните десет минути клубът от Витория наказа съперника си, като победи с 25:15 и по този начин достигна до убедителната победа със 17 точки – 85:68.

За победителите най-резултатен бе Пийт Майкъл, който отбеляза 19 точки, а Тиаго Сплитер добави 18. Сръбският плеймейкър Игор Ракочевич завърши с 15 точки.

Звездата на „гробарите” Никола Пекович се представи под нивото си и отбеляза едва 9 точки. Най-резултатен за Партизан бе Урош Трипкович, който вкара 16 точки, а Миленко Тепич и Новица Величкович добавиха по 14 точки.