Тасевски: Не се съмнявам, че ще спечелим дербито
Тасевски: Не се съмнявам, че ще спечелим дербито / netinfo

Македонският национал Дарко Тасевски показа увереност, че Левски ще победи във вечното дерби ЦСКА. Мачът между големите съперници е на 2 декември, но халфът на „сините” го чака с нетърпение. Тасевски бе футболистът избран да участва в традиционната пресконференция на шампионите.

„Още е рано да говорим за дербито. Надявам се да спечелим всички мачове дотогава. Не се съмнявам, че Левски ще победи ЦСКА в този мач”, отсече полузащитникът.

„Преди да дойда знаех, че Левски е голям клуб, който има страхотна публика. Нямах представа, обаче че хората обичат толкова много Левски. Останах изумен от този факт. Не знам за чужденците, които са играли преди в Левски. Българският и македонският манталитет е еднакъв. Усещам много по-добре нещата знам, какво е да се играе със сърце и как се защитават цветовете на клуба”, допълни националът на Македония.

„Когато играем в София терените не са проблем. На „Герена” и Националния стадион всичко е отлично. Когато гостуваме на терени като в Петрич и Варна нещата са различни. Мисля, че тези условия не отговарят на нивото на българското първенство. Според мен то е класно”, сподели още Тасевски.

„Когато дойдох, казах че Левски има страхотен отбор и силни футболисти. Тимът е съставен от опитни футболисти, каквито са Боримиров, Йовов, Телкийски, но има и добри млади играчи, като Домовчийски и Николай Димитров. Мисля, че като лидер се е наложил Даниел Боримиров”, коментира полузащитникът на „сините”.

Тасевски за пореден път каза, че се надява да получи в най-скоро време български паспорт, като призна, че това ще е добър ход, както за него, така и за отбора.

„Естествено, че Наско Сираков е влиятелен човек в Левски. Отскоро съм тук и не мога да коментирам, дали отсъствието му по време на мачовете с Тампере се е отразило по някакъв начин”, продължи халфът.

„В началото тръгнахме добре с националния отбор. В първите три мача победихме два пъти и направихме едно равенство. Винаги се надяваме да направим нещо, но най-накрая завършваме на четвърто място”, завърши талантливият полузащитник на Левски.