Танев: Юношите трябва да се замислят, но не ги отписвайте
Танев: Юношите трябва да се замислят, но не ги отписвайте / netinfo
Един от водещите български мениджъри Лъчезар Танев наблюзава на живо мача между юношеските тимове на България и Германия. Агентът сподели за Гонг впечатленията си от българското представяне на Евро 2008 в Чехия.

„Ние не трябва да отписваме тези момчета. Това, че отпадат сега не е фатално. Те не са свършили с футбола. Просто трябва да се замислят и да видят, какви са реалностите в големия европейски футбол”, заяви Лъчезар Танев.

„Честно казано очаквах много повече от Мишо Александров, който от една година е в Германия. Добро представяне правят момчето от Литекс Цветанов и Сашо Киров, който според мен има доста добри качества, за да стане добър футболист и нападател”, отбеляза още агентът на Мартин Петров.

„Колкото до самия мач смятам, че нашият отбор заслужено загуби. Мисля, че това не е нивото ни като отбор. Бяха много респектирани от съперника и това, че все още имаха шанс да се класират. Отдавам слабата игра на прекалената нервност”, коментира Лъчезар Танев.

„Сега е трансферен период и е нормално да има движение на играчи. Нямам нещо, което мога да кажа на този етап”, каза още футболният мениджър.

„Чудно е отпадането на Испания при юношите, още повече, че няколко от футболистите вече дебютираха в Примера дивисион. Стават такива неща във футбола, но хората играят футбол. Стремят се да показват добра игра, случва се, отпаднаха. Те имат наистина много сериозни футболисти, за които скоро ще чуете”, завърши Лъчезар Танев интервюто си за Гонг.

Заедно с него в Пилзен на трибуните бяха агентите от неговата кантора Трайко Соколов и Стефан Славков. Изявите на младежите наблюдаваше и мениджърът Илиян Божинов, както и скаутът на Левски Асен Букарев. Близо до тима на Михаил Мадански в Чехия седи и треньорът на младежите Иван Колев.