Тактиката е в основата на успеха на Франция
Тактиката е в основата на успеха на Франция / netinfo

Ние играхме много добре, тази победа не е плод на късмет. Ние си имахме тактически задачи, персонални за всеки от нас, и в нито една ситуация, нито един наш футболист не напусна мястото си, заяви авторът на единственото попадение за Франция Тиери Анри.

Петлите елиминираха Бразилия с 1:0 на четвъртфинал след изключителна игра на Зинедин Зидан и неочаквано слаба на целия бразилски тим. В следващата фаза Франция играе с Португалия.

Победата на Франция прекъсна и серията на бразилците от 11 поредни победи, която стартира от Световното първенство през 2002-а година в Япония и Република Корея.

Ние винаги сме казвали, че Световната купа не е нашата мечта, но сега след тази победа, тази идея придобива реални измерения. Оттук до края ние ще дадем всичко от себе си, ще спечелим всички мачове-заяви още Анри.

Вили Саньол, защитник на Франция: Срещу Испания играхме много добре, срещу Бразилия също играхме много добре. И в нито един момент от тези два мача ние не се пречупихме, не отстъпихме в битката по целия терен. Радвам се, че точно ние сложихме кръст на латиноамериканските надежди тук и ще има първи изцяло европейски финал от 1982-а година насам.

Зинедин Зидан, капитан на Франция: Направихме страхотно представяне днес, което се оказа решаващо за крайната победа. Но най-важното е, че издържахме физически. Още веднъж искам да кажа - ние изстрадахме нашата победа. Засега ние сме само на полуфинал.

Но ще трябва доста да се потрудим, колкото и да ни напускат силите, да стигнем до финала. Просто сме длъжни да го направим. Ние няма да спрем до тук, ние ще направим и последната крачка.

Франк Рибери (Франция): Не можехме да искаме по-добър завършек на този мач. Дори и когато имаха нужда от отчаян гол, ние не им дадохме възможност. Играхме блестящо, може би това е най-добрата среща на Франция, в която съм играл.

Играхме много добре тактически днес, също така се държахме и физически. Колкото повече те ни натискаха назад, към нашата врата, толкова по-силен ставаше и нашият отпор", смята пък дефанзивният полузащитник на французите Клод Макелеле.

Сидни Гову, нападател на Франция: Виждал съм Зидан как с едно докосване на топката преобръща целия мач наопаки. Уж си мислиш, че владееш положението, но никой не може да наложи контрол върху Зизу.