Сърмов: Левски ще е отбор от победители
Сърмов: Левски ще е отбор от победители / netinfo
Георги Сърмов бе сред най-добрите футболисти на Левски за изминалия сезон. Харесван от феновете заради своята борбеност и себераздаване Георги се очертава сред лидерите на тима и за предстоящия сезон. Ето какво сподели той в интервю за Дарик радио.

„Нормално е както аз, така и всички мои колеги да се чувстваме малко изморени” - заяви Сърмов - „Сега в началото на подготовката винаги е по-тежко. Това го знаем всичките и стискаме зъби, и продължаваме напред.”

За халфа не са проблем натоварванията, на които подлага отбора Вили Вуцов. Футболистът се ласкае от доброто отношение на феновете към него, но и счита, че е длъжен занапред да полага двойно повече усилия за да защити реномето си пред сините запалянковци. Сърмов не е притеснен и от многото нови футболисти. Конкуренцията не го плаши.

„Ще се боря за мястото си в отбора” - нахъсан е Георги – „Всички работим за да направим един добър и боеспособен отбор. Предстоят ни много тежки мачове. Аз съм длъжен да играя добре, да защитя себе си най вече, а треньорът преценява кой да играе.”

Халфът вярва, че в Левски ще се изгради добър колектив, в който да се впишат и многото нови играчи. За Сърмов е нормално пред отбора да има поставени цели.

„Левски е най-добрият отбор в България. Нормално е да се поставят цели и да се изисква много от тима. Трябва да се играе на високо ниво непрекъснато.”

Сърмов не вярва Левски да повтори неуспехите си от миналата година. Той и неговите съотборници работят усърдно за да постигнат голям успех. Всички го желаели в отбора. Георги не се вълнува на този етап от трансфер в чужбина.

„За трансфер не знам.В момента съм футболист на Левски и ще защитавам синия екип”, каза Сърмов.

В отбора се събират четирима с името Георги - Сърмов, Христов, Петков и Иванов. Според халфа, това е предпоставка Левски да стане отбор от победители.

Запитан дали се интересува от бургаския футбол, чиято рожба е, Сърмов откровено заяви, че не се интересува какво става в Нафтекс и желае успех на Черноморец в турнира УЕФА Интертото.