Сърбия без Стоякович и Ярич в евроквалификациите
Сърбия без Стоякович и Ярич в евроквалификациите / netinfo
Старши треньорът на сръбския национален тим по баскетбол Душан Ивакович обяви разширения списък на състава за европейските квалификации този година, от който липсват имената на някои от най-големите звезди на Западната ни съседка, които играят в НБА.

Ивакович анонсира днес в Белград списък от 19 баскетболисти, в който не фигурират Педжа Стоякович, Марко Ярич и Владимир Радманович. Липсва и гардът Игор Ракочевич, който преди дни стана шампион на Испания с ТАУК керамика, но затова пък сред повиканите са Дарко Миличич и Ненад Кръстич.

Сърбия е един от съперниците на България в групата заедно с Италия, Унгария и Финландия.

В разширения състав попаднаха следните 19 състезатели: Милош Вуянич, Боян Попович, Стефан Маркович, Милош Теодосич, Миленко Тепич, Урош Трипкович, Душан Кечман, Боян Кръстович, Бранко Цветкович, Вук Радивойевич, Новица Величкович, Зоран Ерцег, Тадия Драгичевич, Иван Раденович, Ненад Кръстич, Дарко Миличич, Коста Перович, Бобан Мариянович и Лука Богданович.

Сръбският мъжки отбор по баскетбол се събира в Белград на 6-ти юли, а първият мач от квалификациите за Евро 2009 в Полша е на 20-ти август срещу Италия в Каляри.