Сърбинът Ракочевич: Чакам повиквателна за националния
Сърбинът Ракочевич: Чакам повиквателна за националния / netinfo
Сръбският баскетболист Игор Ракочевич заяви официално, че е на разположение на новия наставник на националния тим на неговата страна Душан Ивкович и чака повиквателна. Сърбия е един от съперниците на българския мъжки тим в предстоящите евроквалификации.

„Изборът на Ивкович бе най-правилният и се надявам, баскетболът ни да тръгне нагоре”, коментира гардът на ТАУ Керамика, като потвърждение, че западните ни съседи са гладни за успехи в този спорт. Испанският му клуб пък ще се изправи срещу Партизан Белград в четвъртфиналите на Евролигата.

„Игор Ракочевич против Партизан. Приказката, която трае повече от десетилетие, продължава и тази година”, пише сръбският вестник „Блиц”, припомняйки, че Игор Ракочевич е рожба на големия съперник на гробарите” Цървена звезда. „Както обикновено феновете на „черно-белите” няма да ме посрещнат с отворени обятия, но аз съм свикнал. Знам какво ме чака и даже ми липсват техните привърженици”, казва Ракочевич.

„Партизан не е по-слаб от Панатинайкос. Първоначално в отбора повече хора искаха да избегнем ПАО и викаха за сърбите, ама сега не мислят, че Партизан е по-лек противник, защото показаха отличен баскетбол”, твърди плеймейкърът.