Сър Алекс защити Кристиано пред Рома
Сър Алекс защити Кристиано пред Рома / netinfo

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се изказа срещу реакциите от лагера на Рома по адрес на представянето на Кристиано Роналдо в първата среща между двата тима от четвъртфиналния сблъсък от Шампионската лига.

Невероятна игра и брилянтния гол, който португалецът вкара, му докараха единствено подигравки от страна на италианските играчи, които го набедиха, че показва неуважение към противниците си с прекалено многото си финтове и трикове.

„Най-важното съобщение, което Кристиано изпраща на своите противници е, че не го е страх да поеме топката и да премине през човек. Това показва той, по своя си начин. Много е способен, има собствен стил на игра, а именно това искаме ние от нашите състезатели”, заяви сър Алекс.

„На този етап от развитието на играта, играта му е като глътка свеж въздух, и не бива да се страхува да го прави”, добави шотландският спец.

„За да могат да видят подобни неща, хората плащат пари и идват по стадионите. Може би опонентите му се дразнят, тъй като не го е страх да се надиграва с тях. Роналдо е победител – колкото и да го ритат и блъскат, няма да го откажат от стила му на игра. Той само ще се изправи и ще продължи напред”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.