Сър Алекс: След мача с Рома можем да мечтаем
Сър Алекс: След мача с Рома можем да мечтаем / netinfo
Само за две минути корейският национал на Манчестър Юнайтед Жи-Сунг Парк успя да изкаже всичко, което мениджърът сър Алекс Фъргюсън се стараеше да не изрази за 25 минути. По време на пресконференцията преди реванша с Рома от Шампионската лига, Парк заяви: „Да, мисля, че можем да спечелим Шампионската лига. Както и първенството, така че да направим дубъл.”

Сър Алекс се постара всячески да не каже подобно нещо в своето изявление преди това на Парк, явно решен да не предизвиква съдбата. Запитан дали неговият отбор е най-добрият в Европа, Фърги коментира: „Гледам всякакви мачове от Европа и виждам най-различни стилове, което прави трудно да се каже дали ние сме най-добрите. Най-добре бихме показали такова нещо, ако достигнем до финала.”

Наставникът продължи в същия предпазлив тон: „Във футбола може да си най-добрия отбор и пак да загубиш. Виждал съм това да се случва редица пъти. Именно затова няма да играем финал за ФА Къп.”

„Надявам се все пак формата да има някакво значение. Надявам се нашата форма да ни класира до финала. Няма да е лесно. Ако прескочим този етап, после най-вероятно ще срещнем Барселона, страхотен клуб, великолепен състав. Това показва, че нещата никога не стават лесно. Няма съмнение, че това е най-добрата ни възможност за класиране на полуфинал. Ако достигнем до там, вече, както и другите три полуфиналисти, ще можем да си мислим за финала,” каза още Фъргюсън.

„Трябва да си амбициозен и да се надяваш, че ще ти се отдаде възможност. Но разумният подход е да изчакаме мача с Рома и след това можем да започнем да мечтаем,” завърши сър Алекс.