Сър Алекс: Невил е удивителен
Сър Алекс: Невил е удивителен / netinfo
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че е впечатлен от завръщането на Гари Невил след повече от 16 месеца отсъствие от терена.

Невил взе участие в мачовете срещу Абърдийн в Шотландия и срещу Кайзер Чийфс в Южна Африка и се очаква да запише първите си пълни 90 минути от година и половина насам в мача срещу друг местен тим – Орландо Пайрътс във вторник.

33-годишният десен бек се лекува от травми на глезена и прасеца, след като се контузи в мача срещу Болтън през март 2007 година и оттогава игра само в четвъртфинала на Шампионската лига срещу Рома.

„Гари изигра първите си 45 минути от 16 месеца срещу Абърдийн, което на неговата възраст е много време. Преди да играе в Южна Африка седмица по-късно той напредна с час срещу Кайзер Чийфс”, каза Фъргюсън.

„Очевидно е, че неговите шпагати не са се подобрили, но аз съм очарован от този изключителен мъж. Всеки, който е играл футбол, знае, че когато си над 30 и си извън терена за 16 месеца, твоето завръщане е много, много трудно.”

„Неговият ентусиазъм и скоростта, с която игра в събота обаче бяха феноменални, той заслужава голям кредит на доверие.”

„Ще направя някои промени за следващия мач, защото трябва да дам игрови минути на всички и в частност на Рио Фърдинанд”, заяви Фъргюсън. Фърдинанд не игра срещу Абърдийн и трябваше да започне като титуляр срещу Кайзер Чийфс, но получен спазъм в гърба го спря от участие във втората лятна контрола.