Сър Алекс: Берба е играч за големите мачове
Сър Алекс: Берба е играч за големите мачове / netinfo
Сър Алекс Фъргюсън описа трансфера на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед като „фантастичен бизнес ход” и предупреди противниците на „червените дяволи”, че в момента разполага със страхотен избор в атакуващ план.

От началото на сезона именно атаката куца на Юнайтед, но с покупката на Берба и със завръщането в игра на Кристиано Роналдо, Фъргюсън смята, че нападението на отбора ще е по-добро от всякога.

Капитанът на българския национален отбор вкара по 23 гола в двата си сезона за Тотнъм, но Сър Алекс смята, че способността на Митко да помага във всички фази на играта най-вече ще повиши класата на отбора.

„Той ще донесе спокойствие в нашата атака”, заяви шотландският специалист пред телевизията на Юнайтед, „Той ще бъде отправната точка на отбора в посока атака”.

„Фантастичен бизнес ход на клуба. Подписахме с много умен играч, със страхотен поглед за играта и баланс. Той е добър реализатор и има присъствие. Това не е само заради височината му, просто има цялостно присъствие около него”.

„Бербатов е играч за големите срещи, няма съмнение относно този въпрос. Неговото представяне срещу нас в последните няколко години бе много добро. За нашите млади нападатели ще е добре да играят до 27-годишен футболист, това ще ни даде още страхотни таланти”, допълни щастливият Сър Алекс.