Светът на футбола в шок от оттеглянето на Меси
Светът на футбола в шок от оттеглянето на Меси / Guliver/Getty Images

Думите на Лео Меси, че напуска националния отбор на Аржентина, само за няколко часа предизвикаха огромен отзвук в цял свят. Решението на нападателя е шокирало и неговите съотборници в представителния тим.

Меси се отказа от националния тим на Аржентина

"Не си и представям Аржентина без Меси. Мисля, че той е обявил това прибързано, тъй като изпуснахме добра възможност за титлата на Копа Америка", каза неговият съотборник Серхио Ромеро, вратар на гаучосите.

Серхио Агуеро
сподели, че никога досега не е виждал Лео толкова сломен. "За съжаление, Меси е най-съсипан от всички заради пропуснатата дузпа. Никога не съм го виждал по-зле в съблекалнята след мач", споделя Агуеро.

Селекционерът Херардо Мартино също бе много разстроен след загубата от Чили. "Сълзите на Меси? Поведението му е като на всеки играч, загубил финал. Още едно поражение означава голяма болка", лаконичен  беше той.

Светът на футбола в шок от оттеглянето на Меси
netinfo

Наставникът на Еквадор Густаво Кинтерос също коментира ситуацията.

"Меси не трябва да напуска! Той не е отговорен нито за това поражение във финала, нито за предните. Лео винаги е правил всичко възможно, за да е полезен на отбора. И винаги е бил сред най-добрите играчи на аржентинците, дори и в загубените финали. Разбирам неговото разочарование, но Меси трябва да промени решението си", заяви Кинтерос.

Източник: БГНЕС