Свен: Божинов е в добра форма
Свен: Божинов е в добра форма / netinfo
Валери Божинов се възстановява добре от контузията на коляното, която получи през август, коментира официалният сайт на Манчестър Сити. Българският нападател се подложи на операция, след като скъса кръстни връзки в първия си мач като титуляр за новия си клуб.

Операцията, която се извърши в Рим, бе обявена за успешна и 21-годишният футболист вече е на базата на „Гражданите” в Карингтън, след като завръщането му се забави за кратко заради раждането на сина му.

Мениджърът на Сити Свен Йоран Ериксон е щастлив, че Божинов се е завърнал, но заяви, че няма да го пришпорва с възстановяването.

„Изглежда добре,” заяви шведският треньор. „Докторите ми казаха, че за подобна травма, той дори се намира в добра форма. Аз не съм от хората, които притискат останалите, затова не мога да кажа кога ще може да започне да тренира с отбора, или пък кога ще е готов за игра.”

„Не мисля, че някой може да даде подобна прогноза сега, но се надявам, че около Коледа ще направи първите си тренировки, а след това ще видим кога ще е годен за игра. Всичко с Валери изглежда наред в момента,” завърши Ериксон.