Строга дисциплина и вечерен час преди Световното
Строга дисциплина и вечерен час преди Световното / netinfo
Младежкият ни национален отбор по волейбол се събра в 5 часа тази сутрин на аерогара София преди отпътуването си за Мароко, където ще участва на Световното първенство от 7-и до 15-и юли.

Избраниците на Виктор Карагьозов отлетяха в 6:30 за Милано, където направиха връзка за Казабланка след 3-часов престой.

12-те играчи са готови са мачовете в седемхилядната зала „Мохамед V”, където ще срещнат последователно в група А съставите на Иран, домакините от Мароко, Япония, Италия и Куба. След лагера си в Правец, контролите с Италия и спечелването на титлата от Балканското първенство, волейболистите ни имат 9 победи от 9 официални мача. Готов за игра е Цветан Соколов. Талантът от Марек Юнион Ивкони бе изпратен от приятелката си на аерогарата, където бе и гаджето на Георги Братоев.

Треньорският щаб и по-специално Виктор Карагьозов и Иван Тасев налага строга дисциплина в тима – вечерен час (23 часа), спазване на дисциплината и при неспазването им, провинилите се отнасят наказание, но не под формата на глоба, а като допълнителни тренировки, обиколки на стадиона и т.н. В последните 15 дни обаче няма случаи за неспазване на правилата, въпреки че в началото братята Братоеви са били санкционирани.

„Отиваме за победи във всеки мач, достойно представяне.Ще търсим максимална изява. На место ще се запознаем с останалите отбори, към момента имаме само представа за играта на Италия. Ще се опитаме максимално да мотивираме момчетата, защото това е първото и единствено Световно за тях, с което могат да отворят вратите към големия волейбол. Без ред всеки отбор е обречен, затова имаме правила, които трябва да се спазват. Глоби няма, но санкционираме с други средства, които се спазват на 100%. В началото братята Братоеви имаха провинения, но после преосмислиха нещата. Онези, които закъсняваха също усетиха вкуса на допълнителните обиколки и упражнения на стадиона, но през последните 15 дни няма нарушения!”, коментира пред Гонг (единствената медия изпратила тима ни за Мундиала) селекционерът Виктор Карагьозов.

„Имаме амбиция за голям успех. Миналото Световно страната ни спечели бронзови медали. Това ни служи за пример. Дано успеем”, сподели капитанът на състава Иван Колев.

Програма на младежкия ни национален отбор в група А на Световното първенство в Мароко:

7 юли – България – Иран от 13:00 часа

8 юли – България – Мароко от 21:30 часа

9 юли – България - Япония от 13:00 часа

10 юли – България – Италия от 19 часа

11 юли – България – Куба от 13 часа

* часовете са в българско време