Страхотен мач за Деян Иванов и пак победа за КК Сплит
Страхотен мач за Деян Иванов и пак победа за КК Сплит / netinfo
Отборът на Деян Иванов и Бойко Младенов КК Сплит продължава да е без загуба във втората фаза на хърватското първенство, т.нар. шампионски етап. Благодарение на силните изяви на Иванов тимът се наложи с 88:83 над Цедевита (Загреб). Така Сплит и Задар са единствените отбори без загуба до момента.

Цедевита започна по-добре срещата, като успя да поведе в резултата и да надделее в първата четвърт. През следващите десет минути обаче Сплит обърна хода на действия и бързо поведе. Тройка на Иванов направи аванса на домакините 10 точки при 56:46. Тимът от Загреб намали изоставането си след почивката, като преди заключителната четвърт резултатът бе 63:61. Силната игра на Деян Иванов и Марлон Гарнет обаче наклони везните в полза на Сплит и малко повече от минута преди края техният отбор водеше с 88:79 и въпреки опитите на баскетболистите на Цедевита да стигнат до обрат, бе твърде късно за нещо повече от почетна загуба.

Деян Иванов и Марлон Гарнет завършиха с по 24 точки за КК Сплит, като българинът добави към актива си и шест борби за 28 минути на паркета. Бойко Младенов игра осем минути и овладя една отскочила топка. За гостите Славен Римац реализира 21 точки.

Утре КК Сплит гостува на Загреб Кробенц в мач от пети кръг.