Стойчо Стоилов: Не съм гледал такъв Литекс
Стойчо Стоилов: Не съм гледал такъв Литекс / netinfo

Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов бе разочарован от загубата на Герена. Бившият капитан на тима съжаляваше за резултата, но в същото време изказа сериозни резерви към играта на Ивелин Попов и компания, съобщава официалният сайт на "оранжевите".

"Не съм виждал такъв Литекс. До сега не бяхме играли толкова безумен мач", категоричен бе Стоилов. "Забелязах една тревожна тенденция. Някои момчета явно имат сили до 40-тата минута. След това ги нямат. Наблюдавам подобно нещо вече месец. Хора като Ивелин Попов, като Станислав Манолев трябва да бъдат за пример на останалите. Те вече не са толкова млади. За да се представят добре, освен в мачовете трябва да се раздават на сто процента и в тренировките. Професионализмът го изисква. Както тренираш, така играеш. Трябва веднъж за винаги играчите ни да го разберат. Това обаче вероятно не се случва.

Случва се друго - хора към които нямаме свръх очаквания, се представят прилично. Имам предвид Алексис Бертен. Момчето тренира здраво. Показва постоянство и в мачовете. Не мога да разбера защо споменатите от мен футболисти изпитват трудности. Лични проблеми ли имат, не знам. Нека знаят, че колкото и добър да си, колкото и да те вдигат медиите винаги трябва да се подхожда със сериозно отношение. Към всеки мач. Не може да играеш супер срещу Астън Вила, после да не можеш да ходиш. За професионалиста няма значение дали срещу него е Астън Вила, Вихрен, Миньор или Левски. Не искам да вярвам, че срещу Левски играчите не са били мотивирани. Но изглеждаха такива. Но ако и за това дерби треньорът трябва специално да ги мотивира, къде отиваме. Знаете че загубихме и други мачове. Но тогава играхме футбол. Стояхме добре. Срещу Левски на Герена нямаше футбол. Нямаше нищо от наша страна. Просто една апатия. Все още имаме шансове, благодарение на победите в началото на първенството, но момчетата трябва да разберат, че само с професионално отношение, само със 100 процентово раздаване на тренировките, победите ще дойдат. Иначе провалите ще ни преследват. Днес ще сбърка един, утре друг. Това трябва да се промени. Това не може да продължава".

Стойчо Стоилов каза няколко думи и за съдийството. "Вторият жълт картон на Станислав Манолев бе пресилен. Това повлия върху мача и крайния резултат. Иначе други грешки главният рефер нe допусна. Асистентът му пък сбърка при втория гол за Левски. Тoгава топката бе в аут, а не в корнер, след който стана 2:0 за Левски".