Стоилов умува дали да пусне Боримиров титуляр
Стоилов умува дали да пусне Боримиров титуляр / netinfo
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов призна, че има една по-сериозна въпросителна около състава си преди мача с Вихрен Сандански. Специалистът ще мисли до последно дали да пусне като титуляр Даниел Боримиров, който бе с основна заслуга за обрата срещу Черноморец Бургас преди седмица.

„Още не съм решил дали да почна с Боримиров или някой от другите халфове. Ще избирам за поста ляв бек между Веселин Минев и Жоазиньо”, отсече на днешния си брифинг наставникът на шампиона Левски.

Стоилов не спести добрите си думи спрямо клуба от Сандански. „Наблюдавах един мач на Вихрен в Кипър, но не за да ги разузнавам. Останах изключително доволен от това, което видях като представяне на български отбор срещу Динамо Киев. Вихрен практикува стойностен футбол и прави отлични контраатаки. Този клуб има бъдеще. Забелязва се, че президентът им инвестира, което е похвално. Този отбор заслужава сериозно уважение”, продължи Станимир Стоилов.

„Имаме предимство, защото сме Левски и защото сме домакини. Искам повече динамика, настроение и реализиране на головите положения”, каза треньорът на „сините”.

„Надявам се отново да има много публика. Времето е отлично, хората искат да гледат футбол. Нашите привърженици очакват с интерес да видят първите стъпки на този нов отбор. Колкото и малки да са тези стъпки нашият отбор трябва да ги прави напред”, допълни Стоилов.

„За мен ще е интересно да видя дербито между ЦСКА и Литекс след толкова дълга пауза. По-добрият ще победи, аз нямам някакви сериозни очаквания”, коментира наставникът на Левски.

Станимир Стоилов призна, че на този етап в отбора му няма щатен изпълнител на дузпи. „След продажбите на Валери, Бардон и Телкийски търсим нов изпълнител на дузпите. Предният мач натоварих Боримиров с изпълнение, но не се получи. Отговорността е моя, защото аз определям, кой да бие дузпа за Левски”, завърши Мъри Стоилов.