Стоилов: Теренът е виновен
Стоилов: Теренът е виновен / netinfo
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов смята, че вината за равенството с Беласица е теренът на стадион „Цар Самуил”. Както е известно шампионите на България не успяха да постигнат победа в Петрич, а двубоят от петия кръг на А футболна група завърши наравно 0:0.

„Според мен през първото играхме добре, контролирахме събитията на терена. Имахме много голови положения, които за съжаление не успяхме да реализираме. През втората част противникът се затвори в собствената си половина и ние не можехме да намерим точния ход към тяхната врата”, коментира наставникът на „сините”.

„Футболистите на Беласица имаха възможност да контраатакуват. Нормално е и те да си имат своите шансове”, каза още Стоилов.

„На такъв терен трябва да вкараш още първото си положение, за да си осигуриш спокойствие”, заяви Мъри. Той определи играта на двамата централни нападатели Валери Домовчийски и Екундайо Джайеоба за слаба, но остана непреклонен по въпроса за Емил Ангелов и Милан Коприваров. „Коментирал съм това много пъти и не съм си променил мнението”, заяви Стоилов.

„Естествено, притеснява ни разликата с ЦСКА. Три точки не са малко, не са и много”, каза още наставникът на Левски.