Стоилов: Астън Вила е сериозен противник
Стоилов: Астън Вила е сериозен противник / netinfo
Старши треньорът на Литекс Станимир Стоилов определи Астън Вила като силен противник. Жребият за първия редовен кръг в турнира за Купата на УФЕА определи тимът на Стилиян Петров да се изправи срещу „оранжевите”.

„Силен противник, който има играчи със сериозна класа. Първата ни задача е по-сериозно да разузнаем съперника”, каза наставникът.

„Важното е ние да играем добре. Познавам добре Астън Вила, още повече, че там играе и български футболист – Стилиян Петров. Сериозен отбор, но всеки тим има своите шансове. Това е жребий. Който ти се падне трябва да го приемеш, ако ги победим, това ще е добър жребий”, добави Стоилов.

„Добре е, защото всички играчи ще бъдат видени в Англия, но основата цел няма да е се продава някой, а да победим.”

„Няма голямо значение кой ще е домакин пръв, ще се опитаме да играем добър футбол. Добре е, че ще сме първо домакини, за да могат нашите футболисти да се отърсят в този мач още пред родна публика. Все пак играчите ни са изключително млади”, каза още треньорът на „оранжевите”.

Колкото до жребия на Черно море, който ще играе срещу Щутгарт, Стоилов сподели: „Един добър жребий, защото всички отбори бяха сериозни в тази урна.”