Стоев не се интересува от статистиката. Боен дух в щаба
Стоев не се интересува от статистиката. Боен дух в щаба / netinfo
„Не се интересувам много от статистиката. Важното е отборът ни да играе добре, а това, че сме отборно на първо място по блокада и Андрей Жеков е №1 при разпределителите ме радва. В блокадата ни участват не само центровете, а и всички, това е добре. Дано по този елемент сме в челото на класацията, дано ни помогне да сме на върха в генералното подреждане за Световната купа”, заяви българският селекционер на пресконференцията в Токио на 12-те отбори участници в надпреварата, даваща три квоти за Летните олимпийски игри в Пекин догодина.

„Най-хубавото е, че духът на всички е висок. Настройката е за битка в така решителния мач срещу Сборная. Най-голям интерес имаше към българския и американския наставник. Всички момчета са добре. Пламен Константинов също е все по-добре. Няма проблем Матей Казийски и той ще играе срещу Русия в петък. Нормално пътувахме със самолет. Настанени сме в много хубавия хотел „Кейо Плаза”, в който бяхме и по време на Световното първенство миналата година. Волейболистите ни ходиха на фитнес днес, а утре ще имаме тренировка от час и половина в официалната зала”, каза за Гонг от Токио водачът на родния отбор и член на УС на БФВ Иван Тодоров.

В хотела на нашите има италиански, японски, китайски, френски и корейски ресторант, както и суши бар, бюфет и караоке бар.

Целият ни отбор е настанен на 15-я етаж.