Стоев: Без загубен гейм срещу корейците
Стоев: Без загубен гейм срещу корейците / netinfo

Българският национален отбор по волейбол пътува за Република Корея с амбицията да спечели и двата си мача там като не загуби гейм. Срещите са от третия и четвъртия кръг на предварителна група D на Световната лига.

"Целта ни са две победи без загубен гейм срещу корейците. Куба и ние сме фаворити за първото място, така че не бива да губим геймове срещу по-слабите противници. Вярно е, че при равни победи класирането се определя от точковото съотношение, но като се губят геймове, се губят и повече точки", каза треньорът на националния отбор Мартин Стоев.

<!--Citat-->

Според него няма да има проблеми с разузнаването на волейболистите на Република Корея, тъй като статистикът ни е изгледал и записал двубоите им с кубинците.

"Статистикът на нашия отбор не беше във Варна на срещите с Египет, а беше в Корея, така че няма да имаме проблеми с разузнаването. Ние пристигаме там в четвъртък, ще имаме възможност да разучим съперника. Целта ни е повече да видим кубинците, отколкото корейците, тъй като те са ни основните конкуренти за първото място. Корея обаче може да обърка сметките на някого", смята Стоев.

Според капитана на отбора Пламен Константинов програмата е изключително лоша, тъй като веднага след гостуването на Република Корея следва ново гостуване, на Куба.

"Първо отиваме да играем с шест часа разлика във времето напред, а следващата седмица мачовете ни са също с шест часа разлика, но назад. Играем първо в 8 сутринта, а след това в 3 през нощта българско време. Поискахме промяна от Международната волейболна федерация, но ни отказаха", обясни Константинов.

Той вече е възстановен от вирусното заболяване, което го остави сред резервите и ще бъде на линия за важните двубои срещу корейците.

/БТА/