Стив Неш хвърли око на Тотнъм
Стив Неш хвърли око на Тотнъм / netinfo
Плеймейкърът на Финикс Сънс Стив Неш разкри, че има намерение да купи Тотнъм. В интервю за New York Times баскетболистът заяви, че вече е разговарял с президента на „шпорите” Даниел Леви във връзка с намерението си да инвестира във футбола и в частност идеята да се сдобие с английски клуб.

„Няма да е лошо, ако успея да си купя отбор и той ще стане част от моя живот извън баскетбола, мое хоби”, каза 33-годишният играч от НБА.

„Посетих двубоя Тотнъм – Дарби Каунти през август (4:0) и осъществих детската си мечта. Това е ден, който никога няма да забравя”, добави още Стив Неш, който никога не е крил, че е фен на „шпорите”.

Любовта му към към този спорт идва от семейството, тъй като неговият баща – Джон е играл професионален футбол в ЮАР, където се е родил и баскетболистът. Неговият брат Мартин има 33 мача за националния отбор на Канада и е играл за отборите на Стокпорт, Честър Сити и Макълсфилд таун. Самият Неш е тренирал с отбора на Мейджър Лийг Сокър – Ред Булс.

Преди известно време в медиите в Англия се появи информация, че босът на Тотнъм Даниел Леви има намерението да продаде клуба за 250 милиона паунда. Според слуховете, след смяната на Мартин Йол с Хуанде Рамос, отборът ще бъде продаден по-лесно. През лятото Леви се съгласи да откупи 12-те процента на бившия собственик Алан Шугар срещу 25 милиона паунда.