Стевенс разрешава бирата в Хамбургер след Коледа
Стевенс разрешава бирата в Хамбургер след Коледа / netinfo
Футболистите на Хамбургер ще могат да консумират бира едва през зимната трансферна пауза, това заяви старши треньорът на отбора Хууб Стевенс. Вчера германският тим се наложи с 2:0 като гост на Динамо Загреб в мач от турнира за Купата на УЕФА и по този начин се превърна в първия класирал се представител на Бундесрепубликата за 1/16-финалите на надпреварата.

Въпреки успеха си футболистите на Стевенс изкараха тежка и не особено забавна нощ срещу четвъртък. Посетителите на лоби бара в хотела, приютил немците в хърватската столица, останаха изумени, когато към полунощ през заведението преминаха играчите на Хамбургер, които тъкмо бяха напуснали фитнеса. С уморени и изтощени лица възпитаниците на Стевенс примирено се запътиха към стаите си. И този път не им бе разрешено да празнуват…, коментира германският таблоид „Велт”.

След успешния мач „хамбургерите” взели под наставлението на Стевенс студена вана, а след това се упътили към фитнеса, за да проведат своята възстановителна тренировка. „Освен това ядем по три пъти на ден овесени ядки”, оплака се Бастиан Райнхард.

Запитан, дали все пак не е позволил на момчетата си поне една бира, холандският специалист отсече: „Не! Те ще имат време за това през зимната пауза. Тогава може”. За сметка на това на играчите им бяха сервирани вода, енергийни напитки и една голяма порция овесени ядки.

Хууб Стевенс е изключително доволен от своя тим и държи да постигне успех и в следващия етап от УЕФА, макар и с цената на огромни лишения. „Да завършиш на първо място в една толкова силна група и да нямаш инкасиран гол, си е просто невероятно. Доказахме, че можем да се състезаваме на международна сцена”, заяви холандецът.