Стевенс: Красив футбол? Само точките са важни!
Стевенс: Красив футбол? Само точките са важни! / netinfo
За старши треньора на Хамбургер Хууб Стевенс от значение са само числата, пише германският таблоид „Билд”. Холандският наставник пое отбора от пристанищния град през февруари, когато тимът заемаше незавидното 18-о място в класирането. Сега обаче германците са пред влизане в груповата фаза на УЕФА, след като победиха с 1:0 Литекс в Ловеч, коментира изданието.

Въпреки успехите на Хамбургер продължава да се коментира фактът, че този състав не играе достатъчно атрактивен футбол. „Победихме Литекс с 1:0. Видях играта на другите немски отбори в Европа и тя не беше особено атрактивна”, каза Стевенс пред „Билд”.

„Опитваме се да играем футбол и да постигаме успехи. Когато победиш в европейски турнир неприятен съперник, какъвто беше Литекс, имаш повод да се радваш. Независимо от това, дали си играл красиво или не”, обясни специалистът.

Стевенс заяви, че капитанът на Хамбургер Рафаел ван дер Ваарт не е играл добре в мача на Градския стадион в Ловеч и по този начин отговори на критиките, отправени от холандския национал. „Само двама-трима футболисти атакуваха. Това не е добре”, заяви халфът след гостуването в града на Покрития мост.

„Точките са най-важни. Добрият футбол си личи от резултатите. Тогава получаваш самочувствие и започваш да играеш по-добре, а не както ние се представихме в Ловеч. Но нашата цел в България бе да не загубим и се справихме”, каза още Стевенс.