Стенли: Победата бе плод на нашия професионализъм
Стенли: Победата бе плод на нашия професионализъм / netinfo
Ден след като заяви, че най-доброто от него предстои, Стилиян Петров даде ново интервю за клубния сайт на Астън Вила след победата над Дарби Каунти в с 6:0, като сподели, че страхотният успех в събота е плод на големия професионализъм на бирмингамци.

Българският национал вкара невероятен гол срещу Дарби – негов първи за сезона – но Стенли побърза да похвали представянето на съотборниците в събота.

„Останахме изключително доволни от победата. Трябваше да се подготвим добре за мача, тъй като Дарби показа доста силна игра в края на сезона”, започна Петров.

„Бяхме наясно, че ни очаква тежък сблъсък. Започнахме колебливо през първите 15 минути. В момента, в който отбелязахме първото попадение обаче, продължихме да играем много добре, и вкарахме още няколко”, добави той.

„Представихме се наистина отлично. Последните ни два мача бяха силни, особено що се отнася до подаване и играта без топка. Създадохме доста положения и вкарахме голяма част от тях”, продължи Стенли.

„Бяхме гледали мачове на Дарби, в които губят с по 0:1. Този отбор може да създаде много главоболия, ако не си подготвен достатъчно. Ние бяхме задължени да сме на висота и го постигнахме. Вкарахме шест гола, а можеше да отбележим и още’, каза още Петров.

„Все още гоним Евертън, а Бирмингам направи много добър резултат срещу „карамелите”. Ще се опитаме да спечелим мачовете си до края и да се преборим за място, даващо право на участие в Европа”, завърши българският национал.