Стефка Костадинова: Нека всички заедно да започнем битката
Стефка Костадинова: Нека всички заедно да започнем битката / Erogance
Стефка Костадинова изказа своите поздравления към цяла Русия по случай спечеленото домакинство на Зимната Олимпиада през 2014-а година.

„Това е едно показно, как се печелят Олимпийски игри. Цялата държава беше зад тази кандидатура. Хората я искаха. И най-важното е, че президентът на Русия Путин беше на крака в Гватемала. Пожелавам им успех и се надявам, че ще се справят много добре”, заяви председателят на Българския олимпийски комитет.

„От самото начало Путин бе моторът и двигателят на цялата инициатива, така че според мен абсолютно заслужено Сочи си извоюва правото на домакинства Олимпиадата”, категорична бе Костадинова.

Както е известно, България чрез столицата си София също бе кандидат за организатор на Бялата олимпиада през 2014-а. София обаче отпадна при предварителния вот заедно с Хака (Испания), Боржоми (Грузия), Алмати (Казахстан) през юни миналата година.

„Всички българи заслужаваме да бъдем домакини на такива големи игри. Нашата столица е единствената в Европа, в която има една уникална планина. А и Витоша е само на 15 минути път с кола, така че по-добро от това – здраве му кажи!”, заяви шефът на българския спорт.

„Самият Жак Рох ми каза миналата година, че ние имаме една уникална столица с една уникална планина. Първо хората в България трябва да поискат тези Зимни игри, после правителството да се ангажира на 1000% и всички заедно да започнем битката”, каза Костадинова. Тя съобщи, че в най-скоро време ще поиска среща с кмета на София Бойко Борисов, с председателя на ДАМС Весела Лечева и с президента на Републиката Георги Първанов. „Дай Боже да започнем тази инициатива и да имаме шанса да станем домакини. Задължително ще се борим за Олимпиадата през 2018-а”, завърши Костадинова.