Стефка Костадинова: Константинов може да играе
Стефка Костадинова: Константинов може да играе / bgolympic.org
Председателят на БОК Стефка Костадинова и Белчо Горанов се срещнаха в олимпийското село с треньора на националния отбор по волейбол Мартин Стоев и водача на тима Иван Тодоров.

Костадинова разговаря с неколцината български спортисти и треньори, които бяха пред българската сграда и след това с Горанов, Стоев и Тодоров влязоха в офиса, където останаха около 45 минути.

Шефката на Българския олимпийски комитет обяви след срещата, че съществува възможност капитанът на волейболния ни отбор Пламен Константинов да играе на Олимпиадата в Пекин, въпреки мистериозното му отпадане от състава преди двубоя с Китай.

Ето какво заяви Костадинова за сайта на БОК:

- Получих разяснения за станалото с Пламен Константинов и причината за отсъствието му във вчерашния мач на волейболните ни национали. Това, което ми бе казано и ме успокоява е, че не става дума за допинг нито пък за скандали, побоища и т.н. Става дума за съмнения за сериозен медицински проблем, който следва да се проверят, а това изисква, макар и кратко, време. Най-важно е здравето на спортиста.

- Какъв точно е проблемът, все пак цяла България иска да знае какво става с капитана на националния отбор?

- Това, което ми бе казано е, че има съмнения за евентуални усложнения от медицинско естество, но не бива да правим някакви заключения и прибързани изводи преди да получим резултатите.

- Кога ще станат известни те?

- До ден-два. Дори лекарят на отбора - доктор Динко Захариев, обеща още утре на пресконференцията след мача да присъства и да даде всякакви подборни разяснения по случая. Дотогава и той самият ще има повече и по достоверна информация.

- Получихте ли информация дали Пламен Константинов ще може да се включи към отбора до края на Игрите?

- Да, от щаба на волейболистите потвърдиха че това е напълно възможно. За мен е важно е неговото здраве и случилото се да не повлияе на представянето на целия отбор. Момчетата снощи тръгнаха супер, видяхте колко радост ни донесоха и се надявам така да продължават до края.