Стефка: Аз много пъти съм гледала филма „Усещане”, но други – не
Стефка: Аз много пъти съм гледала филма „Усещане”, но други – не / netinfo
Председателят на БОК Стефка Костадинова с тъга и огорчение изрази разочарованието си, че при обсъждането и решаването на проблемите със спорната база е пропусната олимпийската ни централа и не е потърсено мнението й.

„Никой не е искал нашето мнение за жалост! Просто човешко е, когато става въпрос за спорт, да се потърси мнението на олимпийската централа. Обида – не, то това е явно . . . Някои хора трябва да са гледали филма „Усещане”. Аз лично съм го гледала доста пъти този филм и си знам местото. Моето мнение е, че когато става въпрос за спорт, спортни бази, когато БОК ще води нашата делегация на Олимпиадата в Пекин, все пак от коректност и от уважение към тази институция, трябва да се потърси и нейното мнение!” - заяви Стефка Костадинова след приключване заседанието на Изпълнителното бюро на БОК тази сутрин. На срещата е била обсъждана и тази тема – пропускането на централата при разговорите за базите.

„Ние трябва да бъдем поканени на такива срещи. С Изпълнителното бюро на БОК коментирахме, че е редно да се чуе и нашето мнение. Все си мисля, че трябва да поканим официално от наше име хората, от които зависи – примерно Премиерът Сергей Станишев, Пламен Орешарски, Весела Лечева, Бойко Борисов. Трябва да седнем и да дискутираме тези неща, защото и аз мисля, че политиката е стадионите да се дават на дългосрочна концесия, защото хората и футболните клубове в крайна сметка си инвестират в тези стадиони, да се запази приоритета на всички други спортове. Това трябва да се коментира, но нашето мнение никой не го е искал за жалост!”- изрази становището си световната рекордьорка в скока на височина.

По отношение на проекта дългоочакваната и дългообещавана многофункционална спортна зала да се изгради на 4-ти километър, където тренира детската школа на ЦСКА, Стефка Костадинова заяви: „То е много добро като идея да имаме многофункционална спортна зала само за състезания, ама трябва да помислим и за многофункционална зала за тренировки. В крайна сметка, трябва да се тренира преди да скочиш, щото иначе е много хубаво като идея, защото трябва да се мисли и къде ще се подготвят нашите спортисти”.