Станимир Стоилов: Наясно съм със състава за ЦСКА
Станимир Стоилов: Наясно съм със състава за ЦСКА / netinfo

„Надявам се утре отборът да се представи по-възможно най-добрия начин и отборът да спечели Суперкупата”, заяви наставникът на Литекс Станимир Стоилов на пресконференция преди финала с ЦСКА утре.

„Българските клубове трудно можем да се изненадаме с нещо или да предложим нещо по-различно от това, което сме правили досега. Гледах ЦСКА в една от контролите и ми направиха добро впечатление. Те имат доста опитни играчи, с много спечелени отличия. Мен обаче ме интересува да изчистим нашата игра и нашите слабости, а не да се занимаваме, колко добър или колко слаб е нашият противник”, коментира Мъри качествата на утрешния си съперник.

„Предпоставките да дойде доста публика на мача са налице – играят два от водещите ни тимове, условията на Националния стадион са идеални, с този двубой се открива футболния сезон в България. Дано да дойдат повече фенове”, сподели още бившият наставник на Левски и националния отбор.

„Дали сме готови или не за новия сезон ще покажат официалните мачове. Това, което свършихме през подготовката ми вдъхва някаква надежда – като позиции по терена, като начин на игра, като организация. Променяме стила към по агресивен във фаза атака. Искам да се защитаваме докато атакуваме. Това са хубави планове, но да видим дали ще успеем да ги реализираме. Още повече, че започваме тежка серия от мачове още от утре. Нямаме време за колебания”, каза старши треньорът на „оранжевите”.

„Общо взето съм готов с титулярния състав. Нямам особени дилеми. Последната контрола не ми помогна много да си изчистя някакви решения в главата. Единствената позиция, за която се колебая е за поста централен защитник – разполагам с трима и трябва да избера двама от тях. Дано да бъде правилното решение”, добави Стоилов.

Според Стоилов съперникът на Литекс в УЕФА е достатъчно сериозен: „Апоел Кирят Шмона завърши на трето място в израелското първенство пред отбори като Апоел Тел Авив, Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив. Според мен не е важно как ще играе противникът, важно е как ще действаме ние. Ако дадем максимума от себе си, ще успеем да го преодолеем. Всяко наше разклащане на терена, може да доведе до неприятни неща. Но все пак има два мача, което дава възможност да се поправят някои грешки, ако сме допуснали такива. Другата събота ще наблюдаваме Апоел Кирят Шмона на живо в Тел Авив.”

„Не е коректно аз да коментирам жребия на Левски. Всеки отбор сам си решава дали е лек или труден. За мен жребият е лек, ако се класираш за следващата фаза. Ако от Левски ме потърсят с информация за Андерлехт бих помогнал”, завърши бившият наставник на „сините”.