Срам: Третодивизионният Унион изхвърли Реал за Купата
Срам: Третодивизионният Унион изхвърли Реал за Купата / netinfo

Испанският гранд Реал Мадрид претърпя едно от най-срамните си поражения в своята велика история. „Кралският клуб” бе изхвърлен от турнира за Купата на страната от третодивизионния Реал Унион.

 

След загубата с 2:3 още в първия мач, днес възпитаниците на Бернд Шустер стигнаха изключително трудна победа с 4:3, но благодарение на головете си на чужд терен напред в турнира продължава скромния отбор на Унион.

 

С хеттрик за домакините се отличи ветеранът Раул, но и това не помогна на тима му да се класира напред в турнира. Головата фиеста на „Сантаяго Бернабеу” откри Амантегуй в 15-ата минута на мача. До края на първата час домакините успяха само да изравнят чрез капитана си, който се разписа в 36-ата минута.

 

Веднага след подновяването на играта през втората част гостите от Унион успяха отново да излязат напред в резултата след точен удар на Салседо. След второто попадение в своята врата футболистите на „белия балет” значително увеличиха оборотите и  стигнаха до пълен обрат, повеждайки в резултата с 4:2 след нови две попадения на Раул и едно на Буено. При такъв резултат домакините намираха място в следващата фаза на турнира, но в последните секунди на срещата Ромо сложи точка на спора, с което попари домакините.