Сплит елиминира Цибона, играе на финал в Хърватия
Сплит елиминира Цибона, играе на финал в Хърватия / netinfo
Българското дуо Деян Иванов и Бойко Младенов се класира за финала в плейофите на Хърватия след като техния отбор Сплит елиминира Цибона Загреб. В третата и решителна среща тимът им победи гостите с 83-74 и спечели серията с 2 на 1 победи.

Иванов бе най-полезен за отбора си с коефициент от 27 след като вкара 18 точки, 8 борби, 3 асистенции и 3 отнети топки за 32 минути игра. Младенов пък игра само 5 минути, но завърши с 2 точки и 2 борби.

За Цибона Дамир Мулаомерович отбеляза 23 точки.

Пред пълни трибуни в Сплит домакините зарадваха феновете си с отлична игра и изхвърлиха за първи път в историята им Цибона от финал в първенството на Хърватия. Гостите водеха през първите три четвърти от мача. Освен това играчите на Сплит имаха отчайващ процент на стрелба от тройката (7 от 30) и пропуснаха 14 наказателни удара.

След 30 минути игра гостите от Загреб водеха с 59-51. Тогава се разигра и американското крило на Сплит Марлон Гарнет, а след негов кош домакините за първи път поведоха 4:30 преди края със 71-69. Последваха тройки на Деян Иванов и Дамян Рудеж, което доведе разликата до плюс 8 за Сплит (77-69).

Преди тази среща също в трети мач Задар победи носителя на купата на Хърватия Загреб със 74-61 и ще бъде съперник на Сплит за златните медали в първенството.