Спасов: Остава да намерим нападател
Спасов: Остава да намерим нападател / netinfo
Треньорът на Черно море Никола Спасов изрази оптимизъм на първата тренировка за новия сезон, през който тимът ще участва в Купата на УЕФА. Наставникът е доволен от селекцията и футболистите, с които разполага, като остава единствено намирането на централен нападател.

„Първата седмица, както и останалите ще преминат тук във Варна. Ще имаме четири двуразови тренировки и две единични тази седмица. През следващата ще тренираме по същия начин. В третата седмица, която е пред влизането в мачовете от УЕФА, ще оптимизираме тренировките за да сме в оптимално състояние за първия мач от УЕФА, който е на 17 юли”, заяви Спасов.

„Сигурни наши нови футболисти са Тянко Дяков с тригодишен договор и Георги Илиев с двугодишен. Юруков подписва за две години, Милен Петков за една плюс една. Остава само на проби да дойдат двама нападатели, там още не можем да намерим подходящи хора. В края на седмицата или през другата ще имаме играчи на такъв пост.”

„Не се притеснявам, че се бавим в избора на централен нападател, защото е трудно да се намерят футболисти на този пост. Търсим и десен защитник, но ако не е някой изключително добър, ще преквалифицираме някой халф. Това бе изпробвано зимата в Турция, но тогава имахме десен защитник.”

„Тези, които нямат договори, може да си тръгнат. На този етап Косьо Мирчев не е наш футболист и не тренира с отбора”, каза Кольо Спасов за селекцията на моряците.