Спартак Вн надигра Калиакра в Албена
Спартак Вн надигра Калиакра в Албена / netinfo
В мач от Група 1 от турнира в Албена Спартак Вн победи Калиакра Каварна с минималното 1:0, въпреки че от 37-та минута игра с човек по-малко. Единственото попадение този двубой бе дело на Иван Найденов в 74-та минута.

Отборът на Калиакра започна по-активно този двубой, като използваше умело фланговете за своите атаки, но липсваше точният завършващ удар.

В 37-та минута Спартак остана с човек по-малко. Нападателят Владо Мирчев си позволи реплика към рефера Антон Генов, за което получи жълт картон. Последва втора реплика от негова страна и реферът му показа червен картон.

През втората част на двубоя, останали с човек по-малко, „соколите” играха по-прибрано и разчитаха на контраатаки. Единственото по-сериозно положение, което сътвориха играчите на Калиакра бе в 73-та минута когато Кателиев засече топката от въздуха, но Станев спаси. Само минута след това падна и единственият гол в мача, но във вратата на съперника.

Капитанът на Спартак Вн Боян Илиев пое топката от противниковата половина, напредна, разходи се между двама защитници на Калиакра, пусна към Кунчо Кунчев, който продължи още по наляво към Иван Найденов и последният разстреля вратаря за 1:0.

Утре е почивен ден на турнира в Албена. В сряда един срещу друг ще се изправят отборите на: Нафтекс и юношите на България до 19 години, Беласица и Берое и Локо Мездра и Калиакра.