Спартак Вн и Левски измъчиха топката, Жо отсрами „сините”
Спартак Вн и Левски измъчиха топката, Жо отсрами „сините” / netinfo
Левски спечели с минималното 1:0 гостуването си на Спартак във Варна в изключително слаб мач от 12-я кръг между двата тима.

Единственото попадение за „сините” вкара влезлият като резерва Жоазиньо в 68-та минута.

С успеха днес отборът воден от Емил Велев вече диша във врата на ЦСКА. Вицешампионите са на три точки от „червените” след 12 кръга.

Първото полувреме във Варна започна с очакван натиск на гостите, но въпреки това „соколите” стигнаха до първото чисто положение пред една от двете врати. В 17-та минута Велимир Иванович направи страхотен пропуск пред вратата на Левски. Играчът на домакините остана очи в очи с Цветан Димитров, след грешка в отбраната на столичани. Точно преди да стреля обаче, Иванович се спъна и не успя да нанесе удар, в крайна сметка Димитров опази резултата.

Капитанът на Левски Георги Иванов пък пропусна да реализира за своите в 25-та минута след грешка на Илия Николов. В 30-та минута Балтанов стреля без подготовка от далечно разстояние, но топката отиде в аут.

В 40-та минута пък от Левски нацелиха гредата. Тасевски центрира от корнер, а влезлият като резерва Виктор Генев с глава прати топката в напречната греда на Николов.

През второто полувреме двата отбора представиха изключително слаба продукция като преобладаваха единоборствата в центъра на терена.

Лъчът светлина за гостите бе влизането на Жоазиньо, на мястото на Николай Димитров в 61-та минута. Само седем по-късно – в 68-та – нисичкият бразилец отсрами своите съотборници, като успя да преодолее вече позаспалия страж на спартаклии – Жо овладя добре в наказателното поле и с левия крак вкара за 1:0.

До края на редовното време двата отбора не успяха да си вкарат гол и срещата завърши при постното 1:0 за Левски.

Интересен факт бе, че срещата бе наблюдавана и от бившия старши треньор на „сините” Велислав Вуцов.

След поражението днес Спартак Варна заема 13-то мястото във временното класиране с 10 точки от 12 мача.