Сливен продължава да гони ЦСКА в А група
Сливен продължава да гони ЦСКА в А група / Официален сайт на Сливен

Отборът на Сливен победи с 3:1 отбора на Ботев Пд като домакин в среща от осмия кръг на А група.

Играчите на Драголюб Симинович успяха още през първото полувреме на поведат с два гола, а след това да довършат своя съперник, за да вземат така необходимите им три точки, които ги оставиха на второ място в класирането.

Единственото попадение за „канарчетата” отбеляза Николай Манчев, но силите на „жълто-черните” не стигнаха за нищо повече от почетен гол.

Още в 28-та минута домакините от Сливен поведоха в резултата. Иван Стоянов центрира в наказателното поле от пряк свободен удар и Владислав Ямуков от пет метра с глава разстреля Тошев за 1:0.

Вторият гол падна в даденото от съдията продължение за първото полувреме. Иван Стоянов центрира от корнер и отново Ямуков с глава направи резултата 2:0.

След почивката играчите на Ботев се активираха, но така и не съумяха да направят нещо, с което да обърнат резултата. Напротив, футболистите от града на войводите стигнаха до трето попадение. Иван Стоянов открадна топката от Гаров и излезе сам срещу Тошев, след което с прецизен удар направи резултата 3:0 в 71-та минута.

В 80-та „канарчетата” стигнаха до почетно попадение. Минев подаде с диагонален пас към Манчев, той овладя топката на гърди и с хубав удар прати кълбото в мрежата на домакините.

Така с трите заслужени точки и общо 18, Сливен е на второ място в класирането на А група. След поражението Ботев падна под чертата с 6 точки в актива си.