След драмата на Анфийлд
След драмата на Анфийлд / netinfo
Основна тема в английския спортен печат е двубоя от Карлинг Къп между Ливърпул и Арсенал завършил с шокиращото 3:6 снощи на „Анфийлд”.

За последен път „мърсисйдци” получиха толкова попадения на собствения си стадион в далечната 1930 година, когато Съндърланд си тръгна с победа 6:0. Вчерa обаче, този рекорд дори можеше да бъде подобрен, ако играчите на Венгер бяха малко по-концентрирани. Авторът на четири от попаденията Баптиста пропусна и дузпа.

Завладяващото е, че въпреки разгрома публиката остана докрай на местата си и дори при резултат 1:5 подкрепяше отбора си. Форумите из многобройните сайтове посветени на Ливърпул допълнително доказват този факт. От другата страна също са доволни от своя тим който и без голямата си звезда Тиери Анри бе на висота и в рамките на няколко дни вкара цели девет гола за двете поредни победи на „Анфийлд”, отнели възможността за много трофеи този сезон за червените.

Споделеното от Арсен Венгер след мача: „Определено не съм очаквал да вкараме шест гола. Дори при изравняването на резултата за 1:1 вече кроях планове как да го задържим до края. Разбира се, в нито една минута не съм спирал указанията си за атакуващ футбол. Надявам се да играем по този начин и на полуфинала срещу Тотнъм”

Бенитес сподели: „ Това бе от вечерите, когато другия тим вкарва всеки свои опит за гол. Има моменти, когато всякакви тактически неща отпадат – те само и единствено вкарваха голове. Нямаше какво да се направи. Ползвах и някои млади и неопитни играчи и всичко това доведе до голямата разлика. Единственото за което съжалявам са нашите фенове, които бяха на висота по време на целия мач”.

Полуфиналите за Карлинг Къп са Уикъмб – Челси, като двата мача са днес и на 23 януари и Тотнъм – Арсенал, първата среща е на „Уайт Харт Лейн” на 17 януари.