След 5-часова драма Питсбърг в играта
След 5-часова драма Питсбърг в играта / netinfo
Питсбърг остана в играта за спечелването на Купа Стенли в НХЛ след 5-часов екшън срещу Детройт. Пингвините спечелиха с 4:3 петата среща между двата съперника и по този начин намалиха резултата в серията до 2:3 победи в полза на Ред Уинг. Мачът в Детройт обаче се превърна в истинска драма, след като продължи близо пет часа, а попадната шайба падна в третото продължение.

След изиграването на 3-те редовни части резултатът бе равен 3:3. Питсбърг победе с 2:0 в първата третина, след като се разписаха Мариан Хоса и Адам Хол. Детройт стигна до пълен обрат с три поредни попадения на Дарън Хел, Павел Датчук и Брайн Рафалски. 35 секунди преди края на мача обаче Максим Талбот оползотвори асистенция на Сидни Кросби и прати мача в продължения.

След първите две продъжления до гол не се стигне, но 9:57 минути след началото на третия допълнителен период със страхотен диагонален удар Петр Сикора вкара решителната шайба за крайното 4:3. Попадението падна в момент, в който Ред Уинг бе с човек по-малко на леда заради наказание на Джири Хъдлър.

Публиката в „Джо Луис Арена” в Детройт така и не можа да повярва на драматичната развръзка и дълго време след края на двубоя все още имаше хора, които плачеха заради поражението.

Следващият 6-ти мач от серията ще се играе в нощта на сряда срещу четвъртък, като домакин ще бъде тима на Питсбърг. При успех на „пингвините” ще се стигне до 7-ма среща, която отново ще е в Детройт.