Славия с логична победа над Академик Сф
Славия с логична победа над Академик Сф / netinfo
Славия победи с 2:0 отбора на Академик София в контрола играна на едно от помощните игрища на стадиона в квартал „Овча купел”. И двете попадения за „белите” реализира Тодор Колев.

Още в 4-та минута голмайсторът изведе своите напред след удар с глава от точката за дузпа.

До почивката Славия имаше възможност да увеличи на няколко пъти резултата. В 21-та минута Илия Илиев стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но вратарят на гостите Галев спаси. След това Ортега показа бързина и надбяга защитата на Академик Сф, но останал сам срещу вратаря не успя да го преодолее.

Футболистите от втородивизионния тим също имаха своите положения. Още в 15-та минута Аспарух Василев напредна и стреля опасно към вратата на Славия, но топката излезе в аут, а в 44-та Петър Станев навлезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но вратарят на Славия изби в ъглов удар.

По-интересното до края на първата част бе 2-минутната почивка, която даде реферът, за да могат играчите и на двата отбора да отпочинат в голямата жега.

През второто полувреме играта се накъса, а головите положения намаляха. В началото на втората част обаче Ортега намери отлично Тодор Колев, който финтира хладнокръвно вратаря на гостите и отбеляза за крайното 2:0.