Славица и Бърни пред развод
Славица и Бърни пред развод / netinfo

Славица Екълстоун напусна главният ръководител на Формула 1 Бърни Екълстоун и двамата са пред развод. Славица вече е напуснала дома им в британската столица и е ангажирала адвокат за бракоразводното дело.

78-годишният Бърни е изправен пред тежки проблеми, защото цялото имущество, което се оценява на 3.6 млрд. долара се води именно на Славица Екълстоун. Славица е 28 години по-млада и 29 сантиметра по-висока от собственика на Формула 1. Тя е родена в Босна и Херцеговина /хърватка, бел.ред./ и през 70-те години на миналия век работи като манекенка за най-големите световни дизайнери.

Двамата се запознаха по време на състезанието от Формула 1 през 1982 година в Италия. Те се ожениха през 1984 година и имат две дъщери - 24-годишната Тамара и 19-годишният Петър. Според британската преса Славица се изнесла от дома, докато Бърни е бил на Гран при на Бразилия.

Близки разказват, че Славица не е издържала от факта, че Бърни мисли само са работа. Самият Екълстоун твърди, че тя тя се е преместила в друго жилище "поради строителни работи в дома и че не знае дали тя иска развод". Ако се стигне до развод, това ще бъде едно от най-скандалните дела в историята на страната. Собственикът на Формула 1 преписа цялото богатство на Славица, за да избегне огромните данъци във Великобритания.

Всички права за Формула 1 се държат от компанията Слец, която пък се ръководи еднолично от Славица Екълстоун. Белокосият англичанин, натрупал милиарди паунди лично състояние, изповядва принципа, че богатство се печели с разум, а не с пилеене.