Сладкарите на Васил Божков обраха медалите
Сладкарите на Васил Божков обраха медалите / netinfo
Весела, Елица и Александър от салони „Лъки Каритек” на Васил Божков представиха достойно България на Международен турнир. Шампионите в областта на сладкарството и кулинарната декорацията се прибраха тази нощ у нас след достойното представяне със захар, сметана и марципан в ръка в Турция. Като част от националния отбор към Българска федерация на професионалните готвачи те безапелационно грабнаха 1 сребърен, 2 бронзови медала /златни медали не са връчвани/ и две дипломи от Международния гастрономичен фестивал в Истанбул.

Сладкарите от Салоните на шефа на Нове Холдинг Васил Божков участваха в няколко категории: празнична торта с декорация от роял айсинг, марципанов експонат, миниатюрна фигура от марципан, сватбена торта. Във всички категории българските сладкари са взели отличия, а до няколко дни очакват да получат резултат в категория Кулинарни представяния и десерти със специално направен за 30 минути „сладкиш в чиния”. Специалисти твърдят, че високата оценка в тази категория гарантира квота за Олимпиадата по кулинария през 2008 година.

Това е вторият категоричен успех на Българския национален отбор към Българска федерация на професионалните готвачи за тази година. През октомври на Световния шампиона по кулинария в Москва, Весела и Елица, спечелиха сребро с марципанов античен шах.