Слабо представяне на българите във Венген
Слабо представяне на българите във Венген / netinfo
Французинът Жан-Баптист Гранж, който спечели вчерашната суперкомбинация в швейцарския зимен център Венген, победи във втори пореден старт от Световната купа, след като днес грабна и първото място в класическия слалом.

23-годишният алпиец спечели и двата манша с общо време от 1:34.81 минути, изпреварвайки с 0.80 секунди шведа Йенс Бигмарк и американеца Тед Лигети, който остана трети на 0.89 секунди от победителя. Гранж, който е известен като специалист в слалома, спечели бронз на световния шампионат в Швеция през миналата година.

Това е трети негов успех от началото на новия сезон в стартовете от Световната купа, след като грабна първата си победа в Алта Бадия (Италия) на 17 декември. С днешната си победа, Гранж поведе в класирането за малката кристална купа в дисциплината, след като Бенямин Райх отпадна във втория манш на днешния старт.

Боде Милър завърши четвърти в крайното класиране, като направи много добър втори манш, след като бе 15-и след първия манш.

Българските представители Килиан Албрехт и Стефан Георгиев не успяха да се класират за втория манш на слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини, като Албрехт бе 41-и след първия манш, а Георгиев пропусна врата в горната част на пистата и отпадна.