Сколари преди турнето: Градим нов отбор
Сколари преди турнето: Градим нов отбор / netinfo
Новият мениджър на Челси Луис Фелипе Сколари обяви преди заминаването за турнето в Азия и Русия, че гради нов отбор и тактиката тепърва ще се избистря, като се надява сините вече да имат желания облик след изиграването на петте мача далеч от Англия., първият от които срещу китайския Гуанджоу.

„Очаквам много от нашата визита и игрите в Китай. Това ще бъде първия път, в който ще водя мач начело на Челси. Знам, че феновете на Челси там се вълнуват от този мач и ние сме очаровани, че ще играем пред тях срещу силен противник”, каза Сколари.

„Моята оценка е, че играчите започнаха да тренират като малка група и след три дни дойдоха повечето играчи. След три дни още повече и през последните четири или пет дни разполагахме с всички играчи в добро състояние, но в не най-доброто им състояние.”

„Няма голяма разлика от това как водех клубове в Бразилия, където също имахме максимум две седмици за тренировки и след това имахме мачове. Сега тук е същото. Имахме две седмици за занимания и летим за Азия, за да играем три мача и след това за Русия за още два.”

„Различното е, че Челси предоставя най-добрите условия за играчите и треньорите да тренират здраво, защото имаме най-добрата тренировъчна база.”

„Играчите все още не са готови напълно, но ние започнахме да градим нов отбор с нова философия. Това е само началото и очаквам, че след тези пет мача ще имаме обща представа за играчите и тактиката”, заяви още мениджърът на Челси Луис Фелипе Сколари.