Сиско – героят на Галисия
Сиско – героят на Галисия / netinfo
В мач от 30-я кръг на Примера дивисион Ла Коруня записа много важна победа с 3:1 срещу Реал Мурсия, като в герой за домакините се превърна нападателят Сиско, който направи хеттрик.

Гостите започнаха много силно мача, като още в първата минута поведоха с гол на Енрике де Лукас, който с глава засече центриране в наказателното поле на Депортиво и не остави шансове за вратаря Ауате.

В 22-та минута домакините успяха да изравнят, но останаха съмнения за засада на шведското крило Кристиян Вилхемсон. Бившият футболист на Нант пое топката, след което центрира в наказателното поле на Мурсия, след което Карини се опита да изби топката, но я прати директно на главата на Сиско и кълбото се озова в мрежата на гостите.

Осем минути по-късно домакините стигнаха до ново попадение дело на Лопо, но съдията го отмени заради засада.

Второто полувреме започна много силно за домакините, които в рамките на две минути успяха да отбележат два гола.

В 46-та минута Мануел Пабло центрира хубаво в наказателното поле на Мурсия, където Сиско с глава направи резултата 2:1 за Ла Коруня.

В 48-та минута ситуацията се повтори, като този път Серхио изпрати топката в наказателното поле на гостите, а Сиско с глава оформи своя хеттрик и направи резултата 3:1.

След тази победа Ла Коруня се отдалечи от зоната на изпадащи, докато положението на Реал Мурсия стана още по-тежко, защото отборът е на седем точки от спасителната зона.