Синята зима ще свърши през май
Синята зима ще свърши през май / netinfo
През март, както винаги, ще дойде официално пролетта по нашите земи. През женския месец идва и футболната пролет за България. Но в Левски очевидно ще трябва да почакат.
И докато всички останали отбори ще приключат с подготовката си в края на февруари, то на практика действащият шампион ще се готви до средата на май. Тогава, когато финишира първенството ни.

Просто такива са реалностите след рязкото движение, което предприеха на Герена с „развързването“ на петима основни футболисти накуп, плюс още два-трима с дублираща роля. А като прибавим и нежелания от Левски трансфер на Станислав Ангелов през миналото лято, бройката става внушителна.

Да, през това време „сините” си осигуриха услугите на трима бразилци и двама мароканци, но това не изглежда достатъчно. Гледам снимките, които Вальо Грънчаров изпраща от тренировките на отбора в Кипър, и се учудвам колко нови лица виждам. Юноша бледен до юноша бледен.

Така че, по изключение, Левски трябва да промени традиционните си приоритети и да се задоволи с по-скромни цели тази пролет. Титлата е мираж! Купата, при наличието на гостуване на Литекс, също не е в кърпа вързана. Най-реалистично е „сините“ просто да обиграват отбора, да видят кои от младоците стават и кои не и да адаптират бразилците си. След това да теглят чертата и да попълнят редиците, където е нужно.

Тук важна роля трябва да изиграе и майсторлъкът на Мъри Стоилов. Но да се очакват чудеса от храброст от Левски през тази пролет, би било твърде оптимистично. Единственият задължителен момент се очертава класирането за евротурнирите, всичко останало е в сферата на добрите пожелания.