Симона Пейчева: Не искам да давам прогнози за Пекин
Симона Пейчева: Не искам да давам прогнози за Пекин / netinfo
„Първият ден бях изумена от себе си, че съм в по-добра форма, отколкото на тренировки, обаче се радвам, че грешките, които допуснах станаха тук и в оставащото време преди Олимпиадата смятам да наблегна на тях и да ги изчистя. Тези грешки не са сериозни, а просто от прибързване ги направих”, заяви Симона Пейчева пред БТА след края на Световна купа по художествена гимнастика Варна'2008 и приз "Царица Маргарита".

„Оставаме на лагер във Варна до 9-ти август, връщаме се за два дни и заминаваме веднага за Пекин. От олимпиадата единственото, което очаквам е да съм здрава до самата олимпиада и на самата нея и естествено да изиграя и четирите си съчетания съвсем без грешка и по най-добрия начин. Без грешка означава не само груби грешки с уреда, но и много стабилна игра. Надявам се на някакво добро класиране, но сега не искам да давам никакви прогнози”, добави грацията ни.

„Това е моята последна Олимпиада. Не е сигурно на 100 процента, но на 99. Всяка нещо, си има начало и край. Смятам, че всеки спортист трябва да се откаже на най-силното състезание, а именно олимпийските игри”, завърши Пейчева.

Другата гимнастичка, която ще ни представя в Пекин Елизабет Паисиева сподели: „Мисля, че това състезание бе една много добра репетиция преди Олимпиадата. Направихме добро състезание. Надявам се и на олимпиадата да запазим тази форма и да се представим добре. Това ще бъде втората ми олимпиада, но не искам да говоря предварително. До Олимпиадата ще тренирам всеки ден.”