Симеон Варчев: Всичко е възможно
Симеон Варчев: Всичко е възможно / netinfo
Две седмици преди Общото събрание на българската федерация по баскетбол, което ще се проведе на 17-ти април, има само две ясни неща. Първо, че настоящият президент Атанас Тонев няма да се кандидатира за нов мандат и второ, че единственият, който открито е заявил желанието си да застане начело на централата ни е екс-босът на ЛукОйл Академик Владимир Боянов.

Опозиция обаче със сигурност има. Сегашното ръководство на ЛукОйл Академик и варненският Черно море обмислят различен вариант за човек, който да управлява родния баскетбол. Заедно или по отделно ще действат двете страни, все още не се знае.

Възможности за фаворити на „студентите” се споменават няколко, но в последните дни на преден план излязоха две имена – настоящият президент на варненци Асен Христов и бившият такъв Михо Михов.

„На този етап всичко е възможно”, бе коментарът на заместник-председателя на баскетболния Черно море Симеон Варчев, който е силната фигура в баскетбола в черноморската ни столица, на въпроса дали има вариант да бъде издигната кандидатурата на някой от двамата бизнесмени Михов или Христов.

„Имам позиция, но тя не може да бъде моя самостоятелна. Още не сме изяснили обща позиция, която да имаме с хората, с които водим разговори. В средата на другата седмица ще има повече яснота. Първо аз не съм си издигал кандидатурата и второ ЛукОйл Академик не са я отказали, защото няма какво да отказват или подкрепят нещо, което не е осъществено”, сподели Варчев, а запитан дали е имал или дали все още има намерение сам да се кандидатира за президент на баскет-федерацията ни каза:

„По тази тема ще говоря в средата на другата седмица, защото ако кажа нещо ще се изтълкува не по най-добрия начин. Ще бъде колективно действие, а не сега да казвам едно, а след два дни –друго.”

Интересно прозвуча и коментарът на Симеон Варчев дали ЛукОйл Академик и Черно море ще действат колективно на Общото събрание: „Имахме разговори и мисля, че ще бъдем заедно в бъдещата кампания.”