Силвио Данаилов: Кремъл нареди Крамник да спечели
Силвио Данаилов: Кремъл нареди Крамник да спечели / netinfo
Мениджърът на лидерът в световната шахматна ранглиста Веселин Топалов – Силвио Данаилов даде ексклузивно интервю за Гонг от Холандия, в което разкри част от причините ФИДЕ да не допусне мач-реванш за световната титла в София с Владимир Крамник.

Данаилов обвини международната федерация в безочие и опит да изхвърли България от Световното първенство през следващите 4-5 години. Родният гросмайстор няма да участва на предстоящия Мондиал в Мексико.

„Веско повтори успеха на Каспаров като спечели 6-ти супер турнир за две години. Вчера Владимир Крамник се спаси в типичния си стил „катеначо” така коментира Данаилов успеха на Топалов на турнира „Корус” във Вайк на Зее.

Щабът на Топалов ще съди ФИДЕ заради отказа за реванш срещу Крамник. Световният шахматен бос Кирсан Илюмжинов заедно с президентския си съвет реши в Анталия, че мач в София е невъзможен. „Искат да ни елиминират като малка държава. Парадоксално ще бъде №1 в света да не участва на Световното първенство в Мексико. Връщат ни в тоталния сталинизъм. Няма да ни пречупят и ще се видим в Арбитражния съд в Лозана. Ще се борим срещу беззаконието на ФИДЕ. Партията, Кремъл нареди на Кирсан Илюмжинов да направи руски шампион и да отстрани България и Веско. Подходът им е нагъл. Продължаваме да доказваме, че Топалов е №1 на планетата и ще печелим турнир след турнир.” категоричен бе Силвио Данаилов.