Сичеро с гол при победа на Венецуела на Копа Америка
Сичеро с гол при победа на Венецуела на Копа Америка / netinfo
Защитникът на Литекс Алхандро Сичеро вкара гол при победата на Венецуела над Перу с 2:0 в мач от група А на Копа Америка. След този успех домакините на турнира оглавиха потока.

Първото полувреме завърши без отбелязан гол заради отмененото от съдията попадение на Малдунадо от Венецуела заради засада.Страстите на терена се нажежиха и след няколко минути Педро Гарсия от Перу си изпроси директен червен картон заради удар без топка на противников играч.

В началото на второто полувреме Сичеро изведе домакините напред. Футболистът на Литекс се оказа най-съобразителен в 49-та минута, когато засече центриране от ъглов удар в наказателното поле на Перу.

В 79-та минута влезлият като резерва Арисменди оформи крайния резултат, след като успя да преодолее защитата на Перу и да прати топката в мрежата за 2:0. Малко преди това численото превъзходство на Венецуела се изпари, тъй като Паес получи втори жълт картон заради реплика към съдията.

Мачът завърши отново със скандал. В самия край на двубоя реферът отсъди спорен фаул за Перу, което отново разпали страстите на терена, но до сериозни последствия за саморазправилите се не се стигна.

В крайна сметка домакините на Копа Америка се поздравиха с успеха и по-този начин се заеха лидерското място в група А, което оглавиха с 4 точки.

В първия мач Венецуела се завърши наравно с Боливия (2:2).

По-рано Уругвай победи с минималното 1:0 Боливия.