Швайнщайгер: Искам да играя на „Уембли”
Швайнщайгер: Искам да играя на „Уембли” / netinfo
Футболистът на Байерн Бастиан Швайнщайгер постепенно увеличава натоварването си по време на тренировките и по всяка вероятност ще бъде готов за началото на сезона. „Това е реалистична цел”, казва националът.

„В мачовете от турнира за Купата на Германия на 4-и или 5-и август искам задължително да играя”, категоричен е 22-годишният халф. На 22-и август за историческия мач на „Уембли” между Бундестима и английския национален отбор Швайни също държи да бъде във форма.

„Вече говорих със селекционера Йоахим Льов и Оливер Бирхоф. Този двубой ще бъде уникален. Естествено, че искам да играя”, каза полузащитникът на баварците.

Швайнщайгер остана извън терените в продължение на три месеца заради травма в крака. Той получи странно възпаление на лявото коляно, причинено от ухапване от кърлеж. В последствие стана ясно, че диагнозата е тежка – лаймска болест.

„Коляното ми изглежда добре, но все още не мога да го натоварвам максимално. Но скоро ще се възстановя напълно. Взети са всички мерки, за да не се повтори подобно заболяване”, сподели халфът на Байерн.